Members Login

Εγγραφή
Username:
Password:

Law Clipping title

29/05/2017
Σχέδιο «Καλλικράτης» και για τη Δικαιοσύνη

Θέσπιση μοντέλου «Καλλικράτη» και στη Δικαιοσύνη, αλλά και ριζικές μεταρρυθμίσεις για να λειτουργήσει, επιτέλους, το δικαστικό σύστημα στον νευραλγικό τομέα και της διοικητικής δικαιοσύνης εισηγούνται ανώτατοι δικαστές, που έχουν εκπονήσει εμπεριστατωμένο σχέδιο μεταβολών στα δικαστήρια όλης της χώρας. Οι ανώτατοι δικαστικοί, που αντιλαμβάνονται ότι οι παθογένειες της ελληνικής δικαιοσύνης την καθιστούν αναποτελεσματική και εξαιρετικά αργή, προτείνουν, πέραν των άλλων, αλλαγές και στη δικαστική

18/05/2017
ΕΕ: Πρόστιμο 110 εκατομμυρίων ευρώ επέβαλε η Κομισιόν στο Facebook

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέβαλε σήμερα πρόστιμο 110 εκατομμυρίων ευρώ στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, επειδή η αμερικανική εταιρία παρείχε ανακριβείς πληροφορίες στη διάρκεια της έρευνας που αφορούσε την εξαγορά της εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα WhatsApp το 2014.

27/04/2017
Ποινική δίωξη κατά 12 υπαλλήλων της ΣΤΑΣΥ για υπεξαίρεση

Ποινική δίωξη για σωρεία αδικημάτων, μεταξύ των οποίων ορισμένα σε βαθμό κακουργήματος άσκησαν κατά των υπευθύνων καταμέτρησης της ΣΤΑΣΥ ( αστικές συγκοινωνίες) και διευθυνόντων συμβούλων της εταιρείας οι εισαγγελείς Διαφθοράς μετά από έρευνα της Γενικής Επιθεωρήτριας Μάρης Παπασπύρου. Συνολικά η δίωξη αφορά σε δώδεκα άτομα για αδικήματα όπως υπεξαίρεση, υπεξαγωγή εγγράφων, παράβασης καθήκοντος και άλλα.

17/04/2017
Νέα δικαστική απόφαση δικαιώνει αγοραστές ειδικών ομολόγων

Οι αγοραστές, πριν από την εκδήλωση της τραπεζικής κρίσης στην Κύπρο, των ειδικών ομολόγων της Τράπεζας Κύπρου ΜΑΕΚ (Μετατρέψιμα Αξιόγραφα Ενισχυμένου Κεφαλαίου) έχουν στο πλευρό τους μια νέα δικαστική απόφαση. Συγκεκριμένα, 23 κάτοχοι τίτλων δικαιώθηκαν από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, που έκρινε ότι η τράπεζα δεν άσκησε με επιμέλεια την από τον νόμο επιβαλλόμενη υποχρέωσή της να ενημερώσει τους αγοραστές για τους κινδύνους της επένδυσής τους.

05/04/2017
Και το Δημόσιο θα παραστεί ως πολιτική αγωγή στη δίκη της Siemens

Και το Δημόσιο, εκτός από τον ΟΤΕ, θα παρασταθεί τελικά ως πολιτική αγωγή, θα έχει δηλαδή δικαίωμα αποζημίωσης, στη δίκη για τα «μαύρα» ταμεία της Siemens, όπως αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου διεξάγεται η δίκη για τις παράνομες πληρωμές σχετικά με τη μεγάλη σύμβαση εκσυγχρονισμού των ελληνικών τηλεπικοινωνιών στο τέλος της δεκαετίας του 1990.

16/02/2017
Πλήρης ΕΦΚ απειλεί τους παραγωγούς τσίπουρου

Το ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς κινδυνεύουν να χάσουν οι παραγωγοί τσίπουρου και τσικουδιάς εάν η Ελλάδα καταδικαστεί από το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, στο οποίο αποφάσισε να την παραπέμψει χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τους κακούς χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τον περιορισμό της χύμα διακίνησης των παραπάνω ποτών θα πληρώσουν όχι μόνο οι λεγόμενοι «διήμεροι» παραγωγοί, οι μικροί παραγωγοί που αδειοδοτούνται για μικρές ποσότητες υποτίθεται αποκλειστικά για οικογεν

10/02/2017
Πικραμμένος: «Υπάρχουν θεσμοί και δικαστές που αντιστέκονται»

Αυτή ήταν η τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού Παν. Πικραμμένου για τις αποφάσεις των Ολομελειών του Αρείου Πάγου. Αιχμηρή θέση έλαβε για το θέμα και ο πρώην Πρόεδρος του ΣτΕ και επικεφαλής σήμερα στη Νομική Υπηρεσία της Προεδρίας της Δημοκρατίας Σωτ. Ριζος, χαρακτηρίζοντας «τουλάχιστον παραφροσύνη» τη δημόσια ανακίνηση του θέματος και τονίζοντας «ότι το εν λόγω θέμα κατέδειξε την έλλειψη ευστάθειας των θεσμών».

05/02/2017
Από τα υποθηκοφυλακεία στο Δημόσιο

Στο Δημόσιο περνούν τα άμισθα υποθηκοφυλακεία, τα οποία μετατρέπονται σε έμμισθα με έκτακτη νομοθετική ρύθμιση που αναμένεται να καταθέσει άμεσα το υπουργείο Δικαιοσύνης στη Βουλή. Καθήκοντα προϊσταμένου θα ασκούν πτυχιούχοι νομικής ή ειρηνοδίκες. Αυτή τη στιγμή, από τα 397 υποθηκοφυλακεία που υπάρχουν στη χώρα, μόνο τα 17 είναι έμμισθα και υπάγονται στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ στα άμισθα τα οποία επί της ουσίας δεν λειτουργούν, επικεφαλής είναι ιδιώτες υποθηκοφύλακες οι οποίοι αποδίδουν τα κ

17/01/2017
«Οχι» του ΣτΕ σε ανοικτά καταστήματα όλες τις Κυριακές του χρόνου

Αντισυνταγματική έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας την υπουργική απόφαση Γιακουμάτου με την οποία επιτρεπόταν πιλοτικά η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων σε δέκα περιοχές της χώρας όλες τις Κυριακές του χρόνου. Το μέτρο επρόκειτο να εφαρμοσθεί πιλοτικά για ένα έτος και με βάση τα συμπεράσματα που θα προέκυπταν θα επεκτεινόταν ή όχι και στην υπόλοιπη χώρα.

02/01/2017
Αρειος Πάγος: Απορρίφθηκε το αίτημα των οκτώ Τούρκων για συνεκδίκαση των αναιρέσεών τους

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, απέρριψε το αίτημα των δύο συνηγόρων των 8 Τούρκων στρατιωτικών, να συνεκδικαστούν στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου οι αιτήσεις αναίρεσης κατά των εφετειακών αποφάσεων που αφορούν την έκδοσή τους. Κατόπιν αυτού, οι αιτήσεις αναίρεσης των Τούρκων, οι οποίοι προσγειώθηκαν με στρατιωτικό ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη, μια ημέρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 στην γείτονα χώρα, θα συζητηθούν στα Ποινικά Τμήματα του Αρείου Πά