Members Login

Εγγραφή
Username:
Password:

Law Clipping title

02/01/2017
Αρειος Πάγος: Απορρίφθηκε το αίτημα των οκτώ Τούρκων για συνεκδίκαση των αναιρέσεών τους

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, απέρριψε το αίτημα των δύο συνηγόρων των 8 Τούρκων στρατιωτικών, να συνεκδικαστούν στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου οι αιτήσεις αναίρεσης κατά των εφετειακών αποφάσεων που αφορούν την έκδοσή τους. Κατόπιν αυτού, οι αιτήσεις αναίρεσης των Τούρκων, οι οποίοι προσγειώθηκαν με στρατιωτικό ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη, μια ημέρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 στην γείτονα χώρα, θα συζητηθούν στα Ποινικά Τμήματα του Αρείου Πά

22/12/2016
Η Πολωνία θεωρεί «αβάσιμη» την άποψη της Επιτροπής για την έλλειψη «κράτους δικαίου»

Η Βαρσοβία θεωρεί «αβάσιμη» την άποψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σύμφωνα με την οποία το πρόβλημα του κράτους δικαίου παραμένει στην Πολωνία, αλλά θα απαντήσει εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας στις συστάσεις των Βρυξελλών, ανακοίνωσε σήμερα το πολωνικό υπουργείο Εξωτερικών. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε χθες στην Πολωνία προθεσμία δύο μηνών για να απαντήσει στις νέες παρατηρήσεις σχετικά με την αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση του Συνταγματικού Δικαστηρίου.

18/12/2016
Έφεση κατά της αθώωσης του Α. Γεωργίου άσκησε ο Εισαγγελέας

Έφεση για την απαλλαγή του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, που αθωώθηκε προ ημερών, ασκησε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ηλίας Ζαγοραίος. Ο πρώην επικεφαλής της Αρχής είχε απαλλαγεί από την κατηγορία για παράβαση καθήκοντος που αφορούσε στις καταγγελίες ότι παράλληλα με τη θέση του στην Αρχή, ήταν και μέλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Ο Ανδρέας Γεωργίου είχε ομόφωνα απαλλαγεί, καθώς από τη δίκη είχε προκύψει ότι η παραμονή του στο Ταμείο ήταν για λίγο

06/12/2016
Ανατροπή δεδομένων για τους Τούρκους στρατιωτικούς

Την έκδοση τριών από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που είχαν διαφύγει στην Ελλάδα την επομένη της απόπειρας πραξικοπήματος αποφάσισε την Τρίτη το Συμβούλιο Εφετών. Παράλληλα, έφεση κατά της χθεσινής απόφασης του ίδιου δικαστηρίου για μη έκδοση τριών ακόμη, άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών.

28/11/2016
Οι τουρκικές αρχές ερευνούν ανάδοχες οικογένειες για πιθανή εμπλοκή στο πραξικόπημα

Οι τουρκικές αρχές ερευνούν κάποιες ανάδοχες οικογένειες για τυχόν εμπλοκή τους στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου και ενδέχεται να απομακρύνουν τα παιδιά που έχουν αναλάβει στην περίπτωση που οι κηδεμόνες τους βρεθούν να έχουν υποστηρίξει το πραξικόπημα, δήλωσε σήμερα ένας κυβερνητικός αξιωματούχος.

07/11/2016
Γερμανία: Η δικαιοσύνη ξεκίνησε έρευνα εναντίον του Facebook για «υποκίνηση μίσους»

Η γερμανική δικαιοσύνη ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε έρευνα έπειτα από καταγγελία που έγινε για «υποκίνηση μίσους» εναντίον του ιδιοκτήτη του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ, επειδή ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης δεν συνεργάζεται για την εξάλειψη των ρατσιστικών σχολίων που αναρτώνται σε αυτόν. Η έρευνα αυτή, που βρίσκεται σε προκαταρκτικό στάδιο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ- ΜΠΕ, έχει στόχο «να εξετάσει αν μπορεί να εντοπιστεί μια ποινικά κολάσιμη πράξη» και αν «το γερμανικό δίκαιο μπορεί να εφαρμοστεί

01/11/2016
Aθώοι οι κατηγορούμενοι για τον φονικό εμπρησμό της Marfin

μόφωνα αθώοι, με ανάλογη απαλλακτική εισαγγελική πρόταση, κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, οι δύο κατηγορούμενοι για τις εμπρηστικές επιθέσεις στην Τράπεζα ΜΑΡΦΙΝ, που κόστισε τη ζωή τριών υπαλλήλων και στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, στις 5 Μαίου 2010, κατά την διάρκεια του ογκώδους συλλαλητηρίου κατά του πρώτου μνημονίου.

20/10/2016
Εκχώρηση ακινήτου στο Δημόσιο έναντι φορολογικής υποχρέωσης από τον φόρο κληρονομιάς

Θέμα χρόνου είναι η έκδοση υπουργικής απόφασης που θα δίνει στους πολίτες, που δεν μπορούν να κάνουν αποδοχή κληρονομιάς, τη δυνατότητα να εκχωρούν ακίνητο στο Δημόσιο, για να καλύπτουν την φορολογική υποχρέωση που απορρέει από τον φόρο κληρονομιάς.

15/09/2016
Εκπτωτος κηρύχθηκε ο Ισ. Ντογιάκος

Εκπτωτος κηρύχθηκε από τα καθήκοντά του ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρος Ντογιάκος, ο οποίος καταδικάστηκε πειθαρχικά σε ποινή στέρησης μισθού για 40 ημέρες, λόγω προσβολής της προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου.

13/09/2016
Νομική κάλυψη στις τράπεζες για τα «κόκκινα»

Ειδικό νομοθετικό πλαίσιο που θα παρέχει νομική κάλυψη στα στελέχη των τραπεζών που θα εμπλακούν στην εξυγίανση προβληματικών επιχειρήσεων και την αναδιάρθρωση «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων ετοιμάζει η κυβέρνηση. Η σχετική προεργασία, που γίνεται σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), βρίσκεται στην τελική ευθεία και στόχος είναι το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο να είναι έτοιμο πριν από την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.